Helsingør Bådsaalg - Telefon +45 28 35 37 73

logo hbs1

Maxi 999

Specifications

Beskrivelse

Maxi 999. Står på land i Struer havn og fremvises der af sælger selv efter aftale med HBS Marine.
Maxi 999 er konstrueret af en af Nordens mest succesfulde konstruktører svenske; Pelle Petterson. Han står bag over 60 af de mest populære bådtyper, solgt i tusinder af eksemplarer. Herunder alle Maxi bådene.
Alene Maxi 999 er produceret i 600 eksemplarer og er en af de mest eftertragtede Maxi modeller.
Maxi 999 er en velsejlende turbåd, med moderne undervands skrog & brøkdelsrig. En båd der også kan gøre sig rimeligt gældende på kapsejladsbanen. Stort velbeskyttet cockpit med dejligt høje cockpitkarme, masser af stuveplads & teak på den selvlænsende dørk.
Stort frit fordæk & dejligt bredde sidedæk sikre arbejdsvenlighed & gode adgangsforhold. Skroget har smukke harmoniske linjer & høj, æstetisk positiv hæk der ikke slæber i vandet.
Som altid hos Pelle Pettersson er indretningen helt i top. Stor agterkahyt med dobbelt køje. Praktisk & arbejdsvenligt L-formet pantry. Gas komfur med ovn. Ståhøjden v/pantry er ca.190 cm.
I modsat side rummeligt toilet med vask & foran herfor velindrettet navigationsplads. Hyggelig salon med stort U-formet sidde arrangement, med mange sidepladser, som nemt omdannes til 3 komfortable køjer.
Reel forkahyt med dør & dobbelt v-formet hele 220 cm lang dobbelt køje.
En af de bedste familie både i klassen også til sejlads med de lidt større børn.
Sælger beskriver selv sin båd således:
Jeg har valgt at sælge pga. projekter med en landejendom vi købte sidste sommer.
Siden jeg købte båden, har jeg skiftet de fleste ledninger i båden/ i masten, undtaget det på motoren. Kabler er blevet opdimensionerede så det følger dagens standard. 230V installationen er blevet lavet så den er i orden med faste strømudtag og kombiafbryder osv.
Jeg mangler at skifte strømpanelet ved kortbordet. Det skyldes udelukkende at jeg ikke har kunnet finde et panel af en tilfredsstillende kvalitet og udseende.
I sejlgarderoben har den fået nyt Elvström DCX storsejl og selvslående fok samt Zippack til sæsonen 2019. Det har ikke sejlet i 2020 og har dermed kun en aktiv sæson bag sig. Den gamle genua(2006) og spiler haves og følger med
Motor er den originale Volvo Penta 2002 fra 1985. Ud over alm. service og vedligehold er der kun skiftet et par pakninger i kølevandssystemet og ved skrueakslen. Membranen ved sejldrevet er fra 2008 og bør nok snart skiftes. Den virker dog umiddelbar til at være i OK stand og har tilsyneladende ingen tegn på mørhed.
Der er lidt krakeleringer rundt omkring på dækket ved secpterfødder og vanterne.
Teak på bænke i cockpit har set bedre dage.
I 2015 fjernede jeg fugen rundt langs kølen, primede godt og lagde ny Sikaflex fuge i. Det ser ud til at holde fint omend bundmalingen misfarves der.
Der er skiftet et par søventiler til Tru-Design. Specielt kan nævnes ventilen til septiktanken, som jo ellers på 999'eren er støbt fast og lidt træls at skifte. Øvrige ventiler virker til at være i fornuftig stand.
Jeg har skiftet loftbeklædningen i salonen. Jeg mangler at lave afslutningen omkring skylight, men forventer at det bliver gjort i løbet af foråret. Skylight har været taget ud og dækket er blevet forstærket omkring lugen, sådan at det nu kan holde tæt.
Hynder i salon og forkahyt er fra tidligere ejer, men er ok. I agterkahyt har vi anskaffet gode koldskumsmadrasser. De her ikke noget betræk da vi alligevel altid har et lagen på.
Gnisttænderen på komfuret virker ikke, men ellers fejler det ikke noget.
Træværket i salonen har lidt fugtskader omkring vinduer (som er gjort tætte) og ved nedgangslugen. Desuden er det af en eller anden grund, jordslået enkelte steder. Træet virker dog ikke nedbrudt de steder.

Pelle Petersons succes skyldes hans evne til at tegne velsejlende både kombineret med en sjældent set sans for indretning, altid med et væld af praktiske detaljer.
Her kan du se Pelle Petterssons mange andre konstruktioner:
http://www.udkik.dk/app/ydshow.jsp?locale=da_DK&id=Pelle+Petterson
Der er righoldig med information om Maxi bådene på nettet, bla. her: http://www.maxisidorna.com/

Klik herover under prisen og se udstyrsliste, brochure, mv.

Del båden her

Udstyrsliste/Inventory

Download

Kontakt os
Husk at afkrydse feltet i bunden (Jeg er ikke en Robot)