Helsingør Bådsaalg - Telefon +45 28 35 37 73

logo hbs1

Redningsbåd fra fyrskib

Specifications

Beskrivelse

Træredningsbåd fra fyrskib.
Båden er rigget med sprydstags rig og aftageligt bovspryd. De røde sejl på fotos medfølger ikke.
Der medfølger hvide Elvstrøm dacron sejl;storsejl, topsejl og fok. Det er en velsejlende båd, som under den nuværende ejer(som er bådebygger) flere gange har detaget i den årlige historiske smakkesejlads Øhavet rundt. Der er en indvendig motorbrønd hvori en påhængsmotor nemt kan monteres. Brønden kan sinrigt lukkes indefra når man sejler for sejl.
Smuk klinkbygget redningsbåd fra et af Danmarks berømte og nu forgangne fyrskibe.
Vi ved ikke fra hvilket eksakt fyrskib denne redningbåd stammer, med iflg. sæger er den bygget i 1948 på gamle bådebyggeri på Holmen i København, som i dag er ombygget til luksus boliger. Der ville klæde denne historiske bygning at have en af de få tilbageværede redningsbåde liggende. Båden er bygget til 16 personer og ville egne sig godt til sejlads i Københavns havn og Øresund i øvrigt. Man kunne danne en lille nabo forening/rederi omkring båden og derved skabe et omdrejningspunkt for glæde, fællesskab og aktiv livskvalitet ud i det maritime og samtidigt medvirke til at bevare en del af Danmarks stolte og dramatiske maritime historie.
Båden er som redningsbåd stærkt bygget og meget søstærk og kan som sådan besejle alle danske/nordiske farvande, blot man husker sine egne begrænsninger. Der var strenge kvalitetskrav til træredningsbådene. Materialerne, herunder tømmeret, skulle være i bedste kvalitet og ditto håndværket. Båden er klinkbygget i egetræ, alene på svøb, dvs. uden spanter, idet båden, i en redningssituation, skal kunne tåle at blive klemt mellen to store og tunge skibsskrog.
Herunder links til mere info om fyrskibene og redningsbådene:
Link til artikel i Helsingør Dagblad
Fyrskibene og den kolde krig
Se i øvrigt fotos herunder om de gamle redningsbådene og fyrskibene generelt.
Bemærk at båden sælges trailer.
Dette unikke stykke dansk kultur og håndværkshistorie er beliggende under tag på Langeland og kan besigtiges der, efter aftale.

Del båden her

Kontakt os
Husk at afkrydse feltet i bunden (Jeg er ikke en Robot)