Helsingør Bådsaalg - Telefon +45 28 35 37 73

logo hbs1

Nord West 390

Specifications

Beskrivelse

Nord West 390 Moderne bådebyggerkunst
Som kommende ejer af en Nord West 390 investerer du i en båd bygget efter traditionel bådebyggerkunst. Men det er kun den halve historie.
Båden har et moderne skrog og er samlet og udstyret efter ultramoderne principper.
Nord West 390 har en moderne overbygning med et buet vindue, samtidig med at der er et klassisk snit over linjerne. Den oser af elegance med sit teakdæk og overbygningens detaljer i blanklakeret mahogni. Allerede før man går om bord, er der kun et ord som er dækkende, for det indtryk man får: kvalitet.
Denne Nord West 390 er versionen med tre kahytter. Her leveres en åben løsning, som gør rummet lige efter nedgangen stort, lyst og meget anvendeligt, med en fin lille sidde/arbejds plads til bagbord og selvfølgeligt med kæmpe ståhøjde.
I alt seks faste køjer i tre kahytter.
Layout
Stor dækssalon, separat ”owners cabin” forude med en stor dobbeltkøje og et velfungerende toiletrum med separat bruser i styrbord side.
Agter er der en stor badeplatform med badestige, flere stuverum og låge ind til agterdækket, hvor dørken selvfølgelig er teakbelagt og med plads til et løst bord. Kombineret med den faste bænk i bagbord side og 2 løse originale Nord West stole, får man spiseplads til 5-6 personer. Flybridgens tag er trukket langt agterover og hele agterdækket kan lukkes af med en kaleche.
Kraftigt søgelænder og håndlister på siden af flybridgen sikrer færdselen på sidedækkene. Stigen i stævnen letter adgangen til broen eller klipperne. På fordækket med en kraftig luge over forkahytten og en mindre over toiletrummet er det muligt at lave en solplads.
Flybridgen entres via en kraftig stålstige. Fordelen ved stige kontra trappe er, at der kan være mere glas i bagvæggen og at stigen kan skubbes væk så der er optimal plads på agterdækket. Selve flybridgen er meget stor. Helt agter findes en solmadras under den kraftige targabøjle, der kan vippes bagover og har plads til både radar og antenner.
Det fremoverliggende vindspejl tager det meste af fartvinden. Komplette instrumenter, to gode stole og selvsagt tiptop udsyn både ved sejlads og i havn. I de fleste tilfælde vil man benytte denne førerplads ved havnemanøvrer.
Med L-formet sofa til styrbord og begge stole drejet fremkommer der en hyggelig sofagruppe kombineret med et lille bord.
Faciliteter
Adgang til dækssalonen sker via en bred og kraftig skydedør og lige indenfor til styrbord er pantryet med en korrekt arbejdshøjde, skabe, fire store skuffer og et mindre skab oppe under loftet. Komfur med ovn og en god kvalitet på blandingsbatteriet ved vasken. Med pantryet placeret heroppe, lige bag førerstolen, får kokken god kontakt med de personer, som opholder sig på agterdækket og i dækssalonen.
Førerstolen er komfortabel og placeret så højt at udsynet er fint. Der er skydevinduer ved siden af føreren - det sikrer både ventilation og kontakt med mandskabet på dæk Instrument-panelet har et godt design og der er god plads mellem de mange instrumenter. I bagbord side er en U-formet sofagruppe og der er et godt udsyn gennem de store vinduesflader. Lækker træ-aptering med nøjagtig tilpasning, fine lamper og spotlights. Totalt giver bådens indretning en varm atmosfære og et gedigent indtryk.
Under dæk har denne Nord West 390 som nævnt tre kahytter. Begge kahytter midtskibs med dobbeltkøje har åben planløsning og afskærmes med et forhæng. Forude ligger ”owners cabin” med en stor dobbeltkøje. Der er gode stuverum og klædeskabe. Pladsen er udnyttet optimalt. Toiletrummet er helstøbt og med separat bruser, som øger trivslen betydeligt på længere ture. Og så er det en helt klar fordel at vandtanken rummer 600 liter!
Diverse mål
Ca. ståhøjder
Agter dæk under flybridge:194 cm. Salon v/pantry:194 cm. Salon v/nedgang:194 cm. Gang v/ WC:184 cm. WC:184 cm. Brusekabine:187 cm.
Ca. køjemål
Forkahyt: L192 x br 270 cm(reel madras mål smallere).
Bagbord køje: L 205 x br 160 cm. Styrbord køje: L 202 x br 100 cm.
Ca. højde over vandlinjen
470 cm. Med sænket Targa bøjle: 340 cm.
(mål stammer fra Nord Wests hjemmeside, er ikke efterprøvet og er uden ansvar for sælger/formidler).
Detaljerne
En kvalitetsbåd kendes blandt andet på gennemtænkte detaljer. Og dem er der mange af på denne båd. Eksempelvis er håndlisterne rundt om agterdækket og flybridgen ganske høje. At der også er plexiglas under håndlisterne giver både et elegant præg og bidrager til en tryg fornemmelse. Flot udførte og praktiske skuffer og skabe om læ til baren, service og glas. Komplet originalt Nord West service medfølger. Placeringen af ekstra ”joystick” til bov og hæktruster udvendigt ved indgangen til dækssalonen. Driver båden lidt før man får fortøjet, kan man hurtigt og let få båden dirigeret på plads, uden at stresse hen til kontrollen ved en af førerpladserne.
Udstyr
Denne Nord West 390 har masser af ekstra-udstyr bla.; Teakdæk, sænkbar Targa bøjle, der bla. muliggør kanal sejlads, stereo-anlæg i kahytterne, Volvos nyeste cutting edge QL trimsystem, Panda diesel generator, truster både for og agter, overkomplet elektronikpakke med en del nyere bla. AIS, 2 stk. Simrad plottere. Nyere Tv i pantry og forkahyt, varme og defrosteranlæg, auto brandslukning i maskinrum og meget meget mere.
Se den komplette udstyrsliste herover(på www.hbs.dk).
Motorrum i særklasse
I motorrummet er monteret to klassiske og driftsikre Volvo Penta KAD 300 EDC på 285 hk hver og koblet til DP drev. 840 driftstimer.
Topfarten med fuld last ligger på ca.26 knob. Planende marchfart ca.21 knob v/3000 omdr. Økonomi sejlads, ikke planende, ligger på 8,5 knob v/1600 omdr.
Båden planings tærskel v/fuld last ligger omkring 20 knob.
Den elektriske EDC gas/gear kontrol gør betjeningen blød og let. To store EL- hydrauliske luger i agterdækket åbner sig ned til det nær perfekte, rummelige og pinligt rene motorrum. Selv lugerne er i en klasse for sig selv med tykke lydisolerings-måtter pænt pyntet med teaklister. Der er masser af plads rundt om og mellem motorerne og under hver luge er et kraftigt lys som giver gode arbejds- betingelser når motorerne skal inspiceres/serviceres.
Installationen er førsteklasses og alt er overskueligt monteret. På dørken foran og mellem motorerne er der meget professionelt påsat aluminiumsplader.
Hver motor er koblet til sin egen brændstoftank i rustfrit stål på 490 liter. Båden har altså 2x490 liters brændstoftanke. Hver motor har således sit eget lukkede brændstof system og risikoen for at de begge stopper - for eksempel som følge af vand eller snavs i dieselen - er dermed reduceret til et minimum. At nævne alle de omhyggelige detaljer på de tekniske installationer vil føre for vidt. Vi kan bare konkludere at det hele er i en klasse for sig. Det er altså langt mere end en lækker træ-aptering som gør Nord West 390 til en båd i topklasse.
Under sejlads:
Med to motorer samt bov og agtertruster manøvreres Nord West 390 lydigt derhen man vil.
Den gennemførte lydisolering gør at man knapt hører motorerne i salonen når døren er lukket og oppe på flybridgen hører man ikke noget til motorerne - kun vindsuset. Båden har en mærkbar, men moderat planingstærskel omkring 20 knob, en naturlig følge af skrogets forholdsvis dybe V-facon. Dette giver i sin tur gode sejladsegenskaber, især i grovere modsø, som skæres perfekt.
Skroget kan trimmes præcist med både drev og flaps.
Ret mod søerne går båden blødt og overraskende tørt.
Nord West 390 sejler blødt selv grovere sø og der kommer ingen mislyde fra båden.
Ejere og historik
Bygget i 2002 og søsat i 2003. I alt kun 2 tidligere ejere.
Første ejer dansk, anden ejer svensk, nuværende ejer dansk.
Har altid været opbevaret indendørs om vinteren.
Løbende vedligeholdt og opdateret af tidligere ejere med bla.:
2008 diverse interiør ombetrukket, nye gardiner og gulvtæpper.
2010 refit af pantry og nye special-måls luksus top madrasser fra Nord West. Yderligere udstyr opdateret/fornyet v/ nuværende ejer m. fuld dokumentation.
Mekanisk passet af fagfolk. 9/2020 komplet service på motorer og drev v/ Volvo Penta i Gilleleje. (se udstyrslisten herover/på www.hbs.dk)
Konklusion
Nord West 390 er en stor og komfortabel familiebåd. Gennemført kvalitet med en førsteklasses indretning og installationer i motorrummet helt i top. Den er gennemført ned til mindste detalje og fuld af praktiske løsninger. Bådens størrelse på næsten 40 fod til trods, virker Nord West 390 kompakt og let at håndtere. Nord West 390 er i sandhed en gennemført kvalitetsbåd og ny prisen var da også i den dyre ende.
Men så er man også ejer af en båd, der ved sin lancering i 2000, blev kåret som årets båd ved Scandinavian Boatshow.
Se udstyrslisten herover, tillige med Bådmagasinets flotte anmeldelse af en årgang 2005, med samme indretning som den aktuelle båd, men i øvrigt med nogle afvigelser.

Del båden her

Udstyrsliste/Inventory

Download

Kontakt os
Husk at afkrydse feltet i bunden (Jeg er ikke en Robot)